Logo Stigas

Nominatie voor Arbo-innovatieprijs 2005 voor vermindering van lichamelijke en/of geestelijke belasting.

Het agrarisch arboconvenant Agro & arbo werkt beter is medio 2002 afgesloten door overheid, werkgevers en werknemers. Dit arboconvenant is een samenwerkingsovereenkomst die zich richt op het terugdringen van lichamelijke en psychische belasting in de agrarische sectoren. Het convenant heeft betrekking op de ruim 250.000 werkenden in de agrarische sectoren. De Stichting Gezondheidszorg Agrarische Sectoren (Stigas) coördineert de uitvoering van het arboconvenant. Stigas maakt per 1 januari 2005 deel uit van de sociale regelingen van Colland.

 

Maak werk van goede arbeidsomstandigheden!
 Zorgen voor goede arbeidsomstandigheden betekent dat de Arbowet wordt nageleefd maar het is ook van belang voor uw eigen gezondheid en die van uw medewerkers, en voor de kostenverlaging en de continuïteit in het bedrijf. Gemotiveerde en gezonde medewerkers presteren immers beter en vallen minder snel door ziekte uit. Niemand zit te wachten op werk dat stil komt te liggen. Redenen genoeg dus om werk te maken van goede arbeidsomstandigheden!

"Veel lopendebandwerkplekken in de agrarische sector voldoen niet aan de huidig normen. Op veel plaatsen is er te weinig beenruimte om het werk zittend uit te voeren. Met de Wesjon pony zadelstoel vormt het geen probleem."

Op basis hiervan is de pony zadelstoel voorgedragen voor een nominatie van meest innovatieve product. 
Foto bij de tekst laat genomineerde stoel zien, onze zadelstoel 5150 met rugleuning en voetenring, hoge gaslift  en wielen voor harde vloeren