Persbericht

DE ZADELSTOEL

We zitten tegenwoordig uren lang achter een beeldscherm. Dit komt vooral door de automatisering die zich in de afgelopen decennia sterk heeft ontwikkeld. Het is één van de belangrijkste media van het dagelijks- en bedrijfsleven.
Dit heeft als gevolg dat we veel te lang en te passief op een stoel zitten op een verkrampte manier. Deze verkrampte manier van zitten heeft tot gevolg dat er een verhoog risico is op allerlei arm-, ek-, schouder- en rugklachten. Een goed voorbeeld van verkrampt zitten is tijdens het typen. Tijdens het typen raken je arm- en nekspieren erg gespannen, waardoor je steeds meer last krijgt van allerlei klachten wanneer deze spanningen voortduren.

Deze symptomen kunnen mogelijk verminderd worden door het gebruik van een zadelstoel. Dit wil niet zeggen dat de zadelstoel een vervanging gaat worden van de normale stoel, maar wel een aanvulling hierop. Mensen zijn eenmaal niet gemaakt om te zitten.

Door de kanteling van het bekken tijdens het zitten op een zadelstoel, gaat de gebruiker op een natuurlijke manier in een gebalanceerde en rechte positie zitten. Dit komt ook door het anatomisch ontwerp van het zadel en de zitneiginstelling van de stoel. Het is niet alleen een stoel die de zithouding stabiel maakt, het is daarnaast ook een stoel waarmee het lichaam wordt getraind. Hiermee bedoelen we dat de zadelstoel meer bewegingen vereist van de rug-, buik-, zit- en beenspieren. Door deze bewegingen met de spieren, zal de bloedcirculatie in het lichaam tijdens de werkzaamheden bevorderd worden. Door de ontwikkelingen van de spieren tijdens het zitten, raakt men gewend aan rechtop zitten.

 

De  zadelstoel wordt niet alleen ingezet als een zitoplossing voor beeldschermwerkzaamheden. Het wordt ook als een ondersteunende sta oplossing ingezet bijvoorbeeld in de medische sector, agrarische sector en vooral in de kapperbranche. In de CAO van de kapperbranche is zelfs opgenomen dat het gebruik van een zadelstoel noodzakelijk is om RSI (Repetitive Strain Injury) en ziekteverzuim te verminderen. Dit toont dus aan hoe sterk de zadelstoel zich ontwikkeld heeft.

Voor verdere informatie en de verschillende soorten zadelstoelen, kunt u terecht op www.wesjon.nl of neem contact op met info@wesjon.nl.

 

Bezoekersadres:
Wesjon B.V.
Lijnbaan 44
1969 NE Heemskerk
Tel.: 088 - WESJONBV  of +31 (0) 88 93 75 662

Fax:  088 - WESJONFAX of +31 (0) 88 93 75 663