Celle

HMCelle001

Innovatieve ergonomie
Voor een gezonde zithouding heeft juist het bekken adequate ondersteuning nodig. Celle is een stoel die met u meewerkt. Zitting en rugleuning zijn gemaakt van en elastische, hygiënische, ademende polymeer, Cellular Suspension™. .Het is een meeverend netwerk van kussentjes, cellen genoemd, die met elkaar verbonden zijn door verende lussen. De voorgevormde polymeercellen en lussen veren meer of minder mee met de diverse zones van het lichaam. Voor de schouderbladen is er meer vering, prettig bij het soepel voorover en achterover leunen.
Het heiligbeen krijgt juist minder vering om de lendenen stevig te ondersteunen. Voor het zitvlak is er weer meer soepelheid. Herman Millers beproefde PostureFit® maakt e ergonomische zit compleet. Dit is een ingebouwde welving onderin de rugleuning, die zorgt voor maximale ondersteuning
van het bekken en de lendenen. In alle bewegingshoudingen blijft het lichaam in zijn meest natuurlijke positie. De instelbare lendesteun kan onafhankelijk van de rugleuning gemakkelijk versteld worden. Elke gebruiker heeft immers zijn eigen behoefte aan optimale én aangename ondersteuning van de onderrug.

Comfortabel bewegen
Om de natuurlijke ondersteuning van de Cellular Suspension te vervolmaken rust Celle vanzelfsprekend op de gepatenteerde Harmonic Tilt . Het is bekend dat zittend werk helemaal niet statisch is , mensen (willen) blijven bewegen. Celle werkt en beweegt mee. Dit bewegingsmechanisme garandeert soepele bewegingen vanuit enkels, knieën en heupen. Hierdoor wordt dynamiek tijdens zitten eenvoudig en vanzelfsprekend. Het leunbereik is maar liefst 28 graden en niet-lineair, dus constant. Zonder inspanning is er altijd balans en controle, zittend werken was nog nooit zo plezierig.
Voor zijn vriendelijke prijs biedt Celle een rijkdom aan actieve ondersteuning en eenvoudig in te stellen aanpassingsmogelijkheden met een royaal bereik. Eén stoelmaat
biedt aan 95% van alle mensen een optimale en gezonde pasvorm. Celle is perfect, overal en voor iedereen. Celle voldoet aan alle werledwijde normen en loopt voor op het gebied van ergonomie.

Groen concept
Na jaren van ontwikkelen en experimenteren is Celle van visie werkelijkheid geworden. Ontwerper Jerome Caruso weet innovatie en kunst te combineren, met evenveel waardering voor functionaliteit en produceerbaarheid. Voorop stond een zo gering mogelijke belasting van het milieu. Celle is gemaakt van duurzaam, veilig materiaal en ontwikkeld volgens het Herman Miller 'Design for the Environment' concept dat gebaseerd is op de 'Cradle to Cradle' principes van Wiliam McDonough en Michael Braungart. Herman Miller was de eerste onderneming waar dit protocol de basis van alle nieuwe productontwikkelingen werd. Het vanzelfsprekende milieubewustzijn mondde eind 2005 uit in de ISO 14001 certificering van de fabricage units. Celle is in 5 minuten gedemonteerd, voor 99% recyclebaar en 33% van de stoel bestaat uit hergebruikt materiaal.

Estetische verschijning
Celle is ontworpen door Jerome Caruso. Door zijn innovatieve concept te combineren met de decennialange ervarig van Herman Miller op het gebied van ergonomie en design, bereikten we een neiet eerder vertoond niveau van verfijning en prestatie in eco-bewust zitten.
Naast ergonomische aspecten werd de Cellular Suspension ook ontwikkeld om de esthetiek in dit marktsegment van prijsbewuste bureaustoelen met overwegend
schuimzittingen en -rugleuningen nieuw leven in te blazen. Door zijn transparantie en strakke vorm, verkrijgbaar in twee framekleuren en zes natuurkleuren voor het cellulaire polymeer, past Celle in elke kantooromgeving en laat meubilair en architectuur tot hun recht komen. Celle richt zich naar de behoeften en uitstraling van bedrijven en overheid, gezondheidszorg en onderwijsomgevingen. Een schuimvrije, ademende Latitude bekleding voor de zitting en rugleuning houdt de stoel luchtig, maar geeft ieder kantoor een passend accent. Er kan gekozen worden uit een groot kleurenpalet.

"Onderscheiden"  innovatie
In zijn nog jonge bestaan heeft Celle al prestigieuze prijzen in de wacht gesleept:
Best of Neocon 2005
People's Choice Award
Top 100 Product

Garantie
Zoals alle Herman Miller producten is ook de Celle gemaakt voor langdurig gebruik en en bijzondere investering. Als bewijs van ons vertouwen in de kwaliteit van de Celle is deze gedekt door de Herman Miller Garantie. Bureaustoel 12 jaar, zitting, ruglruning rn armleggers 5 jaar, gasveer en bekleding 3 jaar. Dit alles bij 24 uurs gebruik!