Ergonomie - Actief Zitten

fr9042374_4_1

Lang stilzitten is slecht. Het maakt niet uit hoe ergonomisch de stoel is ontworpen en hoeveel opties deze heeft. Wanneer het lichaam zich af en toe niet kan bewegen, voelt het zich niet goed.
Bij de MORA hebben we het "bewegen" ingebouwd. Spieren van rug, benen, romp en billen zijn actief betrokken bij het zitten. Tegelijkertijd biedt de MORA de meest ergonomische zitpositie voor de rug - het schrijlings op het zadel zitten.

Ook de ademhaling wordt positief beïnvloed - door deze zithouding vult het onderste deel van de longen zich beter met zuurstof dan bij de conventionele zetels, die op hun beurt tot een beter welbevinden van het lichaam zorgen.
Hetzelfde geldt voor de spijsvertering. Doordat de lagere spijsverteringsorganen meer ruimte krijgen, werkt de darmactiviteit nog beter.
Door de combinatie van stoelhouding en beweging is ook met name de MORA goed voor mensen met spinale rugklachten. Het bewegend zitten activeert en versterkt de spieren van benen, rug, romp en billen spieren op dezelfde manier als bij het rijden op een paard.

Bij conventioneel zitten rolt het bekken naar achteren, de lumbale wervelkolom is gestrekt. Het middenrif en de gehele maag worden samen en naar boven gedrukt. Zittend op de MORA zal het bekken dezelfde positie behouden als bij het staan en de lumbale wervelkolom behoudt zijn natuurlijke S-curve. Het middenrif wordt teruggebracht en laat een diepere ademhaling toe.  De  maag krijgt meer ruimte - beter voor de spijsvertering.