2PP - Onze Filosofie

Onze filosofie is gebaseerd op de natuurlijke lichaamshouding van de mens; de rechtop staande houding.
We zijn in evenwicht, ademen op de juiste manier en hebben een volledige bewegingsvrijheid.
Als u in één van onze stoelen gaat zitten, wordt het natuurlijke bewegingsmechanisme van uw knie- en heupgewrichten gevolgd. Dit noemen we 2pp (het tweepuntsprincipe). Het 2pp-principe van onze stoelen werkt als volgt:
De kniegewrichten vormen de uitgangspositie voor het eerste bewegingspunt van de stoel. Dit punt bevindt zich in lijn met uw knie, vooraan onder de zitting. Deze plaatsing zorgt ervoor dat de voorkant van de zitting zich slechts heel weinig in de hoogte verplaatst als u voorover en achterover beweegt. Dit heeft als voordeel dat uw voeten nooit van de vloer komen, dat de druk op de onderzijde van uw benen tot een minimum beperkt blijft en dat u geen last heeft van slapende benen, aangezien de bloedcirculatie niet wordt belemmerd. Uw heupgewricht is de basis voor het tweede bewegingspunt van de stoel.
Dit punt bevindt zich in lijn met uw heupen, onder de zitting, en van hieruit wordt de rugleuning vooruit en achteruit bewogen. Deze plaatsing zorgt ervoor dat de rugleuning niet in de hoogte beweegt als u de leuning achteruit of vooruit verstelt. Zo wordt gewaarborgd dat de lendesteun zich altijd op de juiste plaats bevindt en de steun levert die vereist is om een rechte lichaamshouding te behouden.

Bekijk het filmpje hier

   Een veel voorkomende werkhouding.
Het Tvedt-kussen vult de ruimte tussen uw schouderbladen op en geeft extra steun bovenin uw rug. De opblaasbare lendesteun geeft optimale steun in uw onderrug. U zit rechtop met een optimale ondersteuning, zonder dat uw bewegingsvrijheid wordt belemmerd. Uw voeten zijn volledig in contact met de vloer.
 Een meer actieve werkhouding.
Ondanks de wat meer voorover geleunde positie, zit u nog steeds midden op de zitting met een goede ondersteuning. De lendesteun houdt het lichaam rechtop zodat uw rug geen steun verliest. De kantelfunctie, die bij voorkeur actief is, werkt volgens het 2pp-principe en blijft uw benen steunen, terwijl de druk op uw bovenbenen tot het minimum beperkt blijft.
   
Een meer passieve houding.
Het lichaam heeft nog steeds dezelfde goede houding. De verhouding tussen de bewegingspunten in knie- en heupgewricht is intact, maar rug en nek
hebben meer steun nodig en krijgen die ook. En hoewel het lichaam ver achterover leunt, staan de voeten stevig op de grond zonder dat de druk op de
onderzijde van de dijbenen groter wordt.